Friday 30 March 2007

”Ei opittua heitetä romukoppaan.”


Lehtori Kari Koljonen Tampereen yliopistosta ei niele toimittaja Riku Siivosen väitettä siitä, että toimittajien koulutuksella ei voida vaikuttaa heidän toimintaan työelämässä.

– Toki työelämään mentäessä on tehtävä kompromisseja, mutta ei koulutuksessa opittua heitetä suoraan romukoppaan, totesi toimittajakoulutuksen viikkolehden Utaimen toimituspäällikkö seminaaritauolla.

Esimerkkinä koulutuksessa opitusta ja työelämään mukana vietävästä taidosta Koljonen mainitsi journalismista keskustelun. Utaimen toiminnasta kerätään palautetta ulkopuolisilta ja palautteesta keskustellaan. Koljonen toivoi, että opiskelijat osaavat keskustella ulkopuolisesta palautteesta rakentavasti työelämään siirryttyäänkin.

Iltapäivälehtien edustajat olivat tämänpäiväisissä kannanotoissa selvästi puolustuskannalla lööppitutkimukseen nähden. Tämänkaltaista suhtautumista Koljonen on nähnyt aiempiin tutkimuksiin.

Kun nykyiset opiskelijat alkavat olla päättävissä asemissa 20 vuoden kuluttua, Koljonen toivoo keskustelua käytävän lehdistössä nykyistä laajemmin ja avomielisemmin.

Jussi Koivisto

No comments: